luni, 26 iulie 2010

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre stretching


Te-ai hotarat: stretchingul este sportul care ti se potriveste! Cu motivatia sus, sus de tot si cu echipamentul pregatit, afla acele mici trucuri care vor asigura succesul noului tau program de exercitii fizice. Nu uita ca de multe ori, esecul unui program de fitness are o explicatie simpla: exercitiile nu au fost efectuate corect, dar nu a existat nici consecventa in realizarea lor.

1. Este recomandat ca programul de stretching sa includa sesiuni de minim 15 minute, de doua sau trei ori pe saptamana. Cel mai indicat moment al zilei pentru a face acest tip de exercitii este atunci cand ne simtim in forma, mai ales intre orele 14-16, cand flexibiltatea noastra atinge punctul optim!

2. Mediul in care se desfasoara sedinta este important! Asigura-te ca incaperea este bine aerisita, dar calda (cel putin 20 grade C), iar muzica - relaxanta (spre deosebire de fitness, unde fundalul sonor trebuie sa fie cat mai antrenant).

3. Chiar daca exercitiile sunt aparent "blande", aceasta nu inseamna ca trebuie ingnorata perioada dedicata incalzirii. Aceasta este esentiala! Este timpul sa iti amintesti de ce faceai in scoala primara. Cele aproximativ 10 minute de la inceputul fiecarui antrenament trebuie sa contina un mix de exercitii de incalzire a tuturor incheieturilor pana la nivelul degetelor combinate cu cateva miscari aerobice (o bicicleta, joc de glezne, sarituri cu sau fara coarda). Rolul este de ridicare a temperaturii corpului pentru a creste fluxul de sange de la nivelul muschilor.

4. Exercitiile se executa incet, cu muschii bine intinsi dupa ce au fost bine inclaziti. Nu te gandi la serviciu, la probleme ramase nerezolvate. Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestui tip de miscare, fiecare exercitiu trebuie efectuat de minim doua ori si maxim cinci ori, pe fiecare parte.

5. In cele cateva zeci de secunde (intre 10-30 de secunde) cat trebuie sa dureze fiecare exercitiu de stretching , concentreaza-te pe miscare, pe fiecare grupa de muschi lucrata si pe efectele sale tonice si relaxante. Fa o pauza de 10 secunde intre exercitii. Concentrarea e importanta, deoarece daca lucreaza si mintea la un loc cu corpul, efectul va fi garantat!

6. Stretchingul pune mare accent pe respiratie! Practicarea sa iti va aminti (daca va fi cazul) sa respiri corect. Asadar, inspira adanc pe nas si expira de doua ori mai lung pe gura, constientizand in acelasi timp contractia abdominala. In modul acesta si cei astmatici vor beneficia de imbunatatirea calitatii respiratorii.

7. O persoana care nu a facut miscare de mult timp va descoperi ca este destul de putin flexibila, iar in timpul primelor sedinte, exercitiile o vor pune in situatia in care va resimti din plin fiecare intindere. Nu dispera, rezultatele nu vor intarzia sa apara!

8. Importanta este si ordinea de executie; se va trece treptat din partea superioara a corpului spre trenul inferior, executandu-se cate 1-2 exercitii pentru fiecare grupa musculara. La cele facute din picioare, genunchii se flexeaza usor pentru a proteja mai bine coloana.

9. Dupa un set de exercitii la sol, revenirea in picioare nu se face brusc, ci prin cateva minute "intermediare" de relaxare in sezut.

10. Trebuie sa tii cont de faptul ca unele posturi pot fi usor incomode daca nu chiar dureroase. Nu se face nici o fortare articulara, ci se progreseaza lent. Daca apare brusc o senzatie dureroasa ascutita, opreste-te! Vei relua antrenamentele in alta zi.


Va doresc sa deveniti supli si flexibili in miscari ! 

joi, 15 iulie 2010

Cursuri Stretching -antrenament spagat sfoara stretching perfect

Cursuri Stretching -antrenament spagat sfoara stretching perfect






Sursa 
www.maniacworld.com/Best-Splits-Ever-Part-2.htm

 Cursuri Stretching -antrenament spagat sfoara stretching perfect

Cursuri Stretching -Imagini sfoara spagat stretching flexibilitate Jean Claude van Damme

Cursuri Stretching Imagini sfoara spagat stretching flexibilitate
Jean Claude van Damme 













Vladimir Putin şi Jean-Claude Van Damme, la o gală de arte marţiale

 

 Vladimir Putin a asistat la o gală de lupte, la care sunt permise toate stilurile de arte marţiale şi orice fel de lovituri, desfăşurată în sudul Rusiei, alături de Jean-Claude Van Damme.



Premierul rus este foarte atent să-şi menţină imaginea unui lider tânăr, preocupat de acţiune şi de sport. Deţinător al centurii negre la judo, Putin a putut fi văzut ajutându-i pe oamenii de ştiinţă să pună un emiţător unui urs polar în cadrul unui program de observare a speciei, s-a scufundat într-un minisubmarin pe fundul celui mai adânc lac din lume, Baikal, şi a făcut rafting pe unele dintre cele mai rapide cursuri de apă din Siberia.

Aceste gale de lupte care constau într-o dură combinaţie de box şi karate în care sunt permise orice fel de lovituri cu pumnii şi picioarele, sunt extrem de populare în Rusia.

Vladimir Putin şi Jean-Claude Van Damme se cunosc de mult şi au luat masa împreună la un restaurant din Soci.
Cursuri Stretching -Imagini sfoara spagat stretching flexibilitate

Cursuri lectii carti antrenament spagat sfoara stretching

Cursuri stretching -lectii carti antrenament spagat sfoara stretching


1. Stretching For Dummies carte antrenament spagat sfoara
 2. Stretching Anathomy - carte stretching



Cursuri stretching lectii carti antrenament spagat sfoara stretching

Cursuri Stretching Cursuri Video Antrenament Spagat Sfoara Secretele Stretchingului 2

Cursuri Stretching -Cursuri  Video Antrenament Spagat Sfoara  Secretele Stretchingului 2
Paket2

1. Cursuri video antrenament sfoara  TOM KURZ - Secrets Of Stretching 


2. TOM KURZ -  curs video antrenament sfoara spagat Stretching Scientifically


3. PAVEL TSATSOULINE- Relax Intro Stretch



4. PAVEL TSATSOULINE - From Russia With Tghout Love



5. PAVEL TSATSOULINE-BeyondCrunches

6.PAVEL TSATSOULINE Boolet Proof ABS




7. MATT FURREY - Combat Conditioning



8. MATT FURREY Combat Stretching Dinamyc cursuri video stretching si flexibilitate
9. Gama Fitness
10.How To Hook A Heavyweight

Cursuri Stretching -Cursuri  Video Antrenament Spagat Sfoara  Secretele Stretchingului 2

Cursuri Video Antrenament Spagat Sfoara Secretele Stretchingului

Cursuri stretching -cursuri video antrenament sfoara spagat stretching

Paket 1
video cursuri stretching necesare pentru a atinge flexibilitatea şi puterea, pentru a executa exercitii de flexibilitate si stretching (de la începători la avansaţi).

Cu exercitiile video de pe aceste DVD :

- puteti face spagat ul (sfoara) mult visata
- alegeti metoda de stretching pentru orice sport sau artă marţială.


1. ELASTIC STEEL 1




2. ELASTIC STEEL 2  GRAPPLER




3. ELASTIC STEEL 3





4. RESISTANCE STRETCHING






5. PERFECT STRETCH




6. BUDOKAN FLOW FLEXEBILLITY




7. STEVE MAXWELL- Encyclopedia Of JOINT MOBILITY

8. STEVE MAXWELL - 300 SPARTAN WORKOUT




9.  YOGA FOR FLEXIBILITY




 10. STRETCHING FOR ATHLETS



Cursuri stretching -Cursuri video stretching antrenament sfoara spagat